BLOGG
Søk i INNHOLDET

1991 - Visions of China og verdensmannen
1991, året da jeg la om livet, stengte margueritaen (litt), reiste på bryllupsjakt til Kina, ble litt lenger enn jeg hadde råd til, men ble gift (ikke så enkelt som mange tror), ble beskyldt for litt AIDS, men kom meg helskinnet og nygift hjem. Et hjem uten vinyl.

55 år siden 25. april 1970
For 55 år siden sluttet Paul i Beatles og ga verden sin første solo-LP. Samme uke som den entret salgslistene, ble vi begunstiget med nye singler fra Move, Family, Moody Blues og Crosby, Stills, Nash & Young, og Beatles erobret 1. plass i Norge. Og Drillo herjet med Skeid på Ulleval. Alt dette i samme uke.

50 år siden: 26. april, 1975!
Mange lurer på hvordan det var å leve som nesten voksen eller ganske voksen 26. april 1975, altså for nøyaktig 50 år siden. Svaret finner du her. Med spilleliste og alt mulig.

1990 - PANIKKANGST, KJELLERJOGG OG KINESISK AFTEN
Flere muligheter for Bogart-modus i 1990, og jeg tok dem alle. Det var panikkangstens år, men også året jeg traff Chai Ling og ikke minst min blivende kone. Tor spilte en avgjørende rolle også. Men ikke skjønner jeg hvordan jeg greide å anmelde plater samtidig.

1990 - Plateomtalene
55 plateomtaler fra månedsmagasinet Det Nye i 1990. Pluss tre etterpåkloke. Månedsmagasinet ble aldri noe rock’n’roll, og jeg fikk nå først og fremst rollen som “portrett-intervjueren”, en oppgave jeg forsåvidt kastet meg over med liv og lyst. Musikkspalten måtte nedprioriteres.

1989 - Plateomtalene
Det siste av 80-årene bød på enkelte album for evigheten, men også en del ruskomsnusk. Musikkomtalene slet med inspirasjonen også da både de og opphavsmannen visste at Det Nye snart var historie. Hva ville 90-tallet ha å by på? Best å stålsette seg.

1989 - Året da jeg fylte 37
Det siste året i ukebladet Det Nyes liv sammenfalt med 80-tallets finale. Året bød på dramatikk, alpinsport, akrobatikk uten klær, fasadeklatring (VG), lengdesprang, Batman, Barbados og nervekollaps. Men jeg klarte å lure Paul McCartney i Drammen.

1988 - Plateomtalene
97 titler som kom susende hjem til meg på Hovseter i 1988. Helst på CD. Vinyl var blitt det spedalske formatet. Vi byttet nyvinyl mot CD etter kursen fem for én hos importbandittene. Tøft, men rettferdig.

1988 - glatte sko og lange frakker
1988 - året for Fred Anton Maier-dansen i Montreux, fiskestangkast i Valdres, kuleregn (litt) i Libanon, marguerita over alt, iransk flørt og tutti-frutti-layouten som var med på å knekke Det Nye. Mye å ta tak i, og alltid en ledig stol på Hovseter.
1987 - Plateomtalene
Året da CD-formatet festet seg, og The Beatles inntok det, og det plutselig ble om å gjøre å kimse og fnyse av vinylen som sto der i hyllene … og visnet. Men det skulle komme en dag. Her er i hvert fall omtalene av 105 av albumene som kom dette året.
1987 - PØBELSTREKER, VERDENSREKORD i marguerita
1987 - antagelig det mest forrykte året av dem alle - med et lite forbehold for 1988. Derfor er det nok best at jeg velger et harmonisk fotografi av sommer og blomster på Svinesund som illustrasjon. Dette kapittelet har 18 års-grense og høy promille.

1984 - Plateomtalene
Vinylen rulet fortsatt, men CD-formatet var i høyeste grad meldt, særlig fra Japan. Big Brother dukket ikke opp, men det gjorde til gjengjeld synth-trommene. Tror de fleste platene fra 1984 vinner på at synthtrommene slettes og erstattes med organisk slagverk. Aller mest gjelder det “Levv’a livet!”.

1984 - UNGARSK AFTEN, JAKTEN PÅ DYLAN (og andre historier)
1984 ble ikke storebror ser deg, men de fakket Treholt, og jeg kledde meg ut som ungarer (sammen med John), og la i vei i jakten på Bob Dylan som førte meg til Verona, Milano, Hamburg, Göteborg og København og inkluderte ansikt til ansikt kollisjon på toalettet (som Dylan neppe husker i dag).

1983 - Plateomtalene
106 grunner til å sette over kaffen, hvis du liker å lese plateomtaler, vel å merke. Mye ord i en tid hvor alt skal sies fort og kort. Av og til må man bare lene seg tilbake og leke at man er gammel. Eller være det.
1983 - Med helikopter til manhattan (og andre grøss)
1983 var et meget begivenhetsrikt år. Jeg ble forsøkt forgiftet på restaurant i New York, jeg var i Køben med Åge, fikk ny, sprøytelakkert, blåsvart rockabilly-frisyre i London, var på Honky Tonk-tur til Stranda, og bodde nesten i Trondheim til tider.

1982 - Plateomtalene
Variabel kvalitet på 1982-kolleksjonen, men anført av noen virkelige bautaer i populærmusikkens historie, både utenlandsk og norsk. Og da tenker jeg ikke bare på Clash, Mark og Åge.
1982 - Heller Liseberg enn Stones
Stones kom til Nya Ullevi, og Inge og jeg tok tømmerrenna på Liseberg. Hver sin smak. Dagen etter var det VM-fotball på TV. Vi valgte bort Stones. Jeg har dessuten aldri tatt kokain, men jeg feide sannelig bordet med et nys - og måtte løpe for livet.

1981 - Plateomtalene
96 omtaler av album fra året 1981. Litt få ekte klassikere, kanskje, men mye fint, og ikke minst: stor variasjon. Gøy for nerder.
1981 - Kinasyndromet
1981 ble et eventyrlig år da jeg fikk muligheten til å tilbringe tre uker i Kina. Fortsatt et lukket land den gang. Opplevelsen kan nesten ikke beskrives. Men jeg forsøker. Alt annet som skjedde havnet i skyggen. Bob Dylan i Oslo, Readingfestivalen, oppløsningen av Kjøtt, rødbetkaker. Barneskirenn.

1980 - plateomtalene
Les 113 albumomtaler fra året 1980, de fleste hentet fra Det Nye, mange med etterpåkloke kommentarer også. Det var et produktivt år, mye prøve og feile, og enkelte synth-gutter begynte allerede å gre litt rare lugger.